przez szmic » 25 lut 2015, o 17:04
Dla jednego może być dobry Contitech dla drugiego Dayco itp. ile firm tyle będzie opinii. Ja jeżdżę na wymiany rozrządu do warsztatu który prowadzi również sprzedaż części, solidny , sprawdzony i nie handlują chińszczyzną, sami proponują co jest dobre, zlecam wymianę i tyle, plus jest taki że jeżeli po demontażu okaże się że jakaś część jest inna niż wykazał VIN to ściągają następną z półki i montują a nie czekam na sprowadzenie kolejny dzień lub dwa, przede wszystkim jest pełna gwarancja na części a tym bardziej na usługę wymiany, więc szukanie po sklepach internetowych przynajmniej w tak ważnym elemencie jak rozrząd nie jest dobrym pomysłem , nie wspomnę o problemach jak przyślą np. nie pasujący napinacz i niepotrzebny w takim przypadku postój samochodu w warsztacie. Moja rada to poszukaj sobie warsztatu i sklepu jak najbliżej miejsca zamieszkania.
Contitech/Continental ma dobre paski (wzmocnione) - może być również BOSCH, rolki SKF mechanicy przestali polecać - nie wiem do dzisiaj dlaczego, dobra pompa wody np. Ruville. Dobrą opinię mają zestawy INA. Tyle w temacie - decyzja należy do Ciebie.