przez mazyyy » 15 lut 2015, o 22:27
Witam.
Z tym problemem bujam się już rok, dlatego, że nie mogę znaleźć dobrego elektryka i czas mnie też trochę ogranicza. Świecą mi kontrolki ABS ids+ i kontrola trakcji. Diagnoza - Czujnik prędkości koła przedniego lewego i prawego tylnego. Czujniki ponoć nie wymienialne wymienione piasty kupione w serwisie (oryginalne). Problem nadal jest... Diagnoza - niepotrzebnie wymieniłem piasty ponad 5 tys. zł, okazało się, że na wiązce jest zwarcie lub kabel przerwany. Już chciałem w serwisie w Gorzowie wymienić całe wiązki, ale był problem z ustaleniem terminu, można powiedzieć, że mnie zbyli, nie chcieli się podejmować.
Kolejny elektro mechanik podjął się roboty, stierdził baran jeden, że amortyzatory przednie są do wymiany. Jeśli coś takiego usłyszycie to nie dajcie sobie tego wmówić. W przypadku gdy na desce pali się kontrolka ids+ amortyzatory pracują w trybie usztywnionym niezależnie od tego czy przycisk "sport" jest włączony czy też nie. Wyobraźcie sobie, że podpiął się pod kompa i pokazuje mi, że jest błąd w przednim prawym amortyzatorem, a wiem , że tego nie było. Zabrałem auto, na przeglądzie okazało się, że chciał mnie naciągnąć na wymianę amorków przecinając kabel w niewidocznym miejscu. Pomimo problemów dalej uważam, że auto jest świetne, tylko mechanicy do dupy, nawet serwis się nie podjął heh
Przy okazji mam pytanko. Czy ma ktoś namiar na elektryka w Gorzowie Wielkopolskim, który prześwietli mi tą wiązkę i poradzi sobie z usunięciem usterki (Świecące kontrolki ABS ids+ i trakcja)?