przez deodekabokat » 10 maja 2019, o 10:38
Wrzuciłem XY do swojego samochodu i o dziwo licznik wrzucił tylko błąd od imo który dał się skasować. Auto odpaliło bez problemu. Niestety brak pinu nie pozwolił na zakodowanie żadnej opcji (z tego co widzę to brakuje włączonego właśnie sport) ale w blokach sprawdziłem aktywować po kolei wszystkie lampki. IDS+ jest, sport jest, i pozostałe ciśnienia w oponach i takie tam. Brakuje tylko jednej z której kurła kożystałem. Mianowicie haka. Ale to nie możliwe żeby licznik nie miał, bo nawet najprostsza astra jest do tego przygotowana. Myslę że problem tu jest z tym że astry po fl nie mają REC tylko wszystko jest UEC więc to co idzie od dupy do licznika nie bedzie banglać. I to jest własnie ta różnica. Ta kontrolka od haka idzie własnie od tyłu z REC. Wskaźnik paliwa pokazuje prawie pusty bak ale to pewnie dla tego że kalkulowany jest inaczej labo właśnie nie pasuje. (zdaje się w blokach ustawia się typ wskaźnika paliwa). Uf oby nie skończyło sie szukaniem kolejnego licznika.
ciekawostka jak ludzie kasują auta.
Wskazówka były zatrzymana na 150km/h a licznik ma przebieg 75kkm. Silnik z16XER.