przez Klaudynka89 » 27 lut 2018, o 18:09
Witam, mam problem z oplem astra H kombii 1.3 cdti, problem polega na tym ze jest problem z odpaleniem auta na zimnym silniku, zaczynajac od poczatku gdy problem sie zaczynał auto z reguły gdy raz juz odpalilam to do momentu az nie postał przynajmniej 1-2h to odpalał na dotyk inaczej trzeba bylo go hehłać, pierwszy mechanik stwierdzil ze to elektryczna pompa w zbiorniku paliwa, jednak po wymianie owej pompy problem pozostal i pojawil sie kolejny w postaci takiej ze wskaznik paliwa wlasciwie pokazuje o polowe mniej paliwa niz mam w zbiorniku oraz problem z moca silnika (ten problem rozwiazalam wymiana wtryskow), problem z odpalaniem pozostal i z kazdym dniem teraz przy mrozach ma sie coraz gorzej wymienilam akumulator na nowy, z mezem podlaczylismy auto pod komputer ktory nie wskazal żadnych błędów prócz informacji kontrolka check engine jest wyłączona. Wymienilam juz wszystkie filtry, olej i dalej nie wiem gdzie szukać. Mam bardzo ograniczony budżet a juz wydalam kilka tysiecy wiec może ktoś miał podobny problem i byłby w stanie podpowiedzieć mi gdzie i moze czego szukac bo jestem juz tym zmeczona a szukanie na oslep tez kosztuje, wiem na pewno ze mam turbine do wymiany, ale nie jestem do konca przekonana ze mialoby to az taki wplyw na odpalenie auta. przydała by sie choc jedna podpowiedz z gory dziekuje za pomoc!