przez topiq » 10 lis 2018, o 18:53
A VIN się zgadza? Jeżeli tak, to ktoś zaprogramował VIN ale ze starym kodem. Najlepiej jakbyś wrzucił zrzut z ekranu opcoma czy vauxcoma z IPC ECU. Jak wyciągnąć wsad niestety nie wiem, pewnie trzeba jakiś programator albo czymś odczytać i na elektrodzie często odczytują z tego wsadu kod. U mnie wg EPC nawet się zgadza, RS ale jako wymienny. Ale wszystko działa jak powinno więc nie wnikam. Jeszcze nie próbowałem u siebie kodu security z ASO. Muszę kiedyś przysiąść do tego i też zrobić porządek.
Jak chcesz, podeślij mi na PW swój VIN, zobaczę co w EPC wyskoczy za identyfikator. Jak się nie zgodzi z którymś z przyrządów, to będziesz miał pewność, że coś tu mocno nie gra.
Jeszcze poszperałem nieco w sieci i wyszło mi, że liczniki z identyfikacją HP to Vauxhall wyskalowany na 160 mil. Ale jako, że nie wiem jakie masz dokładnie auto, rocznik, opel czy vauxhall to tak tylko nadmieniam.
Po VIN najlepiej jest sprawdzać. Ten katalog online niestety przy elektryce dziwne rzeczy pokazuje i np. to co mi się zgadza w aucie w EPC Opla, to online całkiem inną identyfikację posiada.
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu (54).png (105.11 KiB) Przeglądane 14038 razy