przez zloty » 8 lut 2016, o 20:13
Witam, mam problem z moja astra, już kilku mechaników się poddało i nie wiem co dalej robić... Cały czas pojawia się błąd zbyt małego ciśnienia w rampie. Zacznę od początku, jechałem samochodem z normalną prędkością i wyskoczyła mi kontrolka samochodu z kluczykiem. Na początku zbagatelizowałem tę sprawę bo po chwili zgasła, ale z czasem zaczęła pojawiać się ona systematycznie kiedy silnik był rozgrzany. Samochód tracił moc, lub w kilku przypadkach gasł i nie odpalał aż do wystygnięcia.Czasem gasł podczas wyprzedzania!!! Pierwszy z mechaników wymienił mi pompę CR i czujnik przy niej, oraz czujniki na rampie i filtr paliwa. Nic to nie dało więc zaprowadziłem do drugiego mechanika, ten natomiast 2 RAZY regenerował mi wtryski i sprawdzał wiązkę . Ten również poległ więc znalazłem trzeciego śmiałka, mechanik wyczyścił styki przy sterowniku , wymienił obudowę filtra paliwa, podkładał kolejną pompę CR z innego sprawnego auta, oraz pompę znajdującą się w baku. Założył też na stałe zegar na przewody paliwowe, ale z tego co mówi ciśnienie jest dobre a wywala tylko ten błąd przez który samochód nie jedzie. Co można jeszcze zrobić??? proszę o pomoc...