Witam kolegów .Potrzebuję pomocy w ustaleniu prawidłowego czasu i KIEDY mają grzać świece żarowe mam silnik 1,3cdti.U mnie świece grzeją nie ważne czy silnik ma 30-50-90stopni, jak załączę zapłon a nie od pale zaraz tylko czekam to świece grzeją do momentu wyłączenia się pompki paliwa w baku i to za każdym razem odpalania raz po raz mimo że temp. silnika jest 90 stopni a po odpaleniu jeszcze pulsacyjnie. `Dorobiłem układ na 4 diodach podłączone kabelki pod każdą świece dlatego wiem . Kontrolka świec w zegarze jest ok ( tylko mignie ) Z orientowałem się że jest coś nie tak bo pada aku po kilku odpaleniach (jest nowy) .Sprawdzone wszystko co mogłem sprawdzić podmiana modułu czyszczenie wtyczek sterownika silnika w jednej było wilgotno WYSUSZONE kabli i dalej to samo .OP COM nie pokazuje nic.Dzwoniłem po serwisach opla jedni twierdzą że widocznie tak ma być ale nie są pewni drudzy że jest błąd .Jest dwóch kolegów na naszym forum co mają auta z tym silnikiem którzy by mi pomogli rozwiązać tą niewiadomą , wystarczyłoby żeby podłączyli żarówkę 12V pod jedną ze ŚWIEC byłbym im wdzięczny , w razie chęci pomocy tych kol. proszę o kontakt na PW. Problem ten rozwiązujemy razem z kol.Pawłem (SZMIC) za co mu dziękuje .
Pozdrawiam