Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.
Moderator: piotii
przez grzegorzxx » 27 cze 2015, o 20:42
Witam wszystkich.
Dziś moja gwiazdeczka zaniepokoiła mnie swoim zachowaniem.. . Wybrałem się na zakupy dojechałem wszystko ok.. po ok 20 minutach wracam odpalam i silnik odrazu wskakuje na ponad 2 tys obrotów i powoli rosną.. zdenerowany odruchowo zgasiłem, odpalam ponownie i znów tosamo.. ale myślę ruszam 1 przy zmianie na 2 oborty dalej ponad 2 tys i lekko spadają jadę dalej.. po chwili wszystko ustało.. . Dojechałem do domu,Kilku krotnie odpalałem wszystko w jak najlepszym porządku. Metoda Gaz I Haumlec nic nie wykazała jedynie ECN50074 ale myślę że to niema z tym związku.
Miał ktoś już podobny problem, bo mam obawy gdzieś wyjechać teraz autem dalej.. Dziękuję za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.
-
grzegorzxx
- Nauka jazdy
-
- Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH
przez wojtak » 28 cze 2015, o 12:04
Niestety ja nie mam pojęcia co może dolegać twojemu samochodowi. Ale coś ci doradzę. Na tym forum raczej nie dostaniesz żadnej odpowiedzi, bo nawet jeżeli ktoś będzie widział, to i tak nie odpisze. Zapytaj na innym - tam ludzie są chętniejsi do wszelkich odpowiedzi. To co napisałem wiem z własnego doświadczenia.
-
wojtak
- Klubowicz
-
- Silnik: 1.9 CDTI Z19DTL
Powrót do Napęd, silniki diesla