Moderator: piotii
pavvelll napisał(a):dawi19066 napisał(a):jezeli mocno nacisne na gaz przy obrotach 2-3 tys slychac glosnne tyrkotanie jezeli przyspieszam lekko jest ok wszystko
Ja to miałem tez przed wymianą zaworu, a dokładnie kiedy przyspieszam 2-3 tys/obr., rzadziej ale kiedy miałem 2,500 obr i puszczam gaz prawie zawsze, taki dziwny dźwięk, ciężko go określić coś jak chrobotanie.
mateo17 napisał(a):Cześć, mam problem z falowaniem. Opel astra 1,7 cdti 110km 08.2008. auto mam od 6 miesięcy. wymienione są wszystkie filtry.
Czeka mnie wymiana scv zapewnie niebawem. Jednakże ostatnio wystąpił dodatkowy problem, na podstoju na światłach chwilowe spalanie po zatrzymaniu było 0,4-0,6. po kilku sekundach spadło na 0,1-0,2/h i silnik zaczął pracować jak traktor? Mam rozumieć że to przez scv? Wcześniej zdarzało tak: postój, chwilowe spalanie 0,4-0,6/h i nagłe spadki obrotów że aż zapalała się kontrolka baterii, prawie gasł, i nagle wskakiwał na wyższe obroty.
Powrót do Napęd, silniki diesla
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości