Witam mam drobny problem otóż astra przy wiekszych prędkościach 110 i wyżej przy hamowaniu(nie gwałtownym np. zjazd z autostrady )-trzęsie kierownicą ale przy prędkościach poniżej 90 wcale to sie nie zdarza
Wymieniłem tył w lipcu 2013 a przód w sierpniu 2014, problem zaczął się w listopadzie po wymianie opon na zimowe , opony sa kierunkowe i poprawnie załozone
no ale to dziwny objaw, przy ponad 100 jest a ponizej nie ma tego. gdyby bylo jajo to przy kazdej predkosci i hamowaniu powinne byc drgania. nie jestem ekspertem ale nie bylbym pewny czy to opony. jesli by byly zle wywazone to drgania bylyby nawet przy normalnej jezdzie bez hamowania.
najpierw uciekala mi kiera w prawo. na geometrii bylem oczywiscie i na kompie wszystko idealnie. pozniej uciekala w lewo. podmienili koleczka z przodu na tyl i wszystko ok. w moim przypadku to uciekanie kierownicy i nie mialem drgan. wiadomo sprobowac mozna z przemiana kol
ja mam odczucie ze problem moze byc inny. eliminuj po kolei co koledzy podpowiadaja a potem bedziemy myslec dalej