przez umek19 » 12 wrz 2016, o 10:45
drahe napisał(a):umek19 napisał(a): cim, uec, ecu, rec, panel klimatyzacji, wentylator na chłodnicy działa na ilu biegach? wysokie ciśnienie w klimie mogło byc od brudnego filtra powietrza był wyminiany?
Wysokie ciśnienie w klimie od brudnego filtra
żarty jakieś???
CIM do sprawdzenia
Cały samochód wymieni po twoich radach wymieni a klima nie ruszy
A tak serio to zerknij czy masz przekaźnik nr 8 poprzednio pomyliłem się.Bezpiecznik K11 jest od wentylatora i każdy go ma sorki.A papuga umek powtórzył tylko mój błąd.
I sprawdź bezpieczniki 20 i 32.
Każdy może się pomylic i wtedy wystarczy powiedziec , że ktos się pomylił, ale tu nie było pomyłki. Nie kazałem wymieniać nic tylko sprawdzić ustawienia i zasilania, zacznij czytać co piszą inni - proszę cię kolejny raz przestań obrażać innych ludzi i zacznij pomagać zachowujesz sie jak rozpuszczone dziecko. Właśnie , ze przekaźnik k11 jest od spreżarki klimy i nawet jest dostarczany razem z nowa sprężarka
- kompresor-klimatyzacji-delphi.jpg (31.25 KiB) Przeglądane 12391 razy
. I nawet z twojego schematu wynika , że to k11 i to jest "prawie" jedyny mały przekaźnik, lub bezpieczniki 27,a bezpiecznik 3 w obu przypadkach, bezpieczniki z tyłu w REC 4 i 14. Kolega napisał, że klimatyzacja działała przed naprawa w serwisie gdzie zostało z aktualizowane oprogramowanie i na pewno tu jest problem. Własnie gdyby układ był brudny to by było niskie ciśnienie, usterka zaworu rozprężnego występuje bardzo rzadko i marmaz byłby tym jedynym. Chyba żeby nie włączyły się wentylatory na chłodnicy albo miał brudny filtr na skraplaczu klimatyzacji ale pisał , ze go wymienił na nowy- jedyna opcja wilgotny filtr skraplacza.
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.