przez LukasM18 » 27 lis 2016, o 12:21
Proszę o pomoc! Chciałem się cieszyć nowym samochodem a tu wychodzi, że muszę wymienić turbosprężarke..Sprawdziłem błędy metodą "gaz hamulec" i są dwa następujące: ECN 068302 ECN 029952. Teraz podam informacje na temat samochodu: 133000km przejechane,1,7cdti,2008r. Jeżdżę samochodem dużo,dość długie trasy,weekendy po 200 km.Czasem mam wrażenie, że silnik kiedy jest zimny to nie działa w nim turbina. Wiem, że nie powinno się katować auta na zimnym silniku i kręcić od razu turbiny ale chciałem sprawdzić jednorazowo i stąd mój wniosek. Czasami pojawia mi się "autko z kluczykiem" i jest w trybie awaryjnym. Wyłączam samochód,zapalam problemu nie ma.Jednak wiem,ze to tylko ukrywanie problemu. Sterownik silnika już wysyła informacje o błędzie więc coś jest nie tak. W załączniku podaję zrzuty ekranu. Proszę Was wyjaśnijcie co to jest. To mój pierwszy samochód z silnikiem Diesla i mam trochę ograniczone Informacje jak wszystko ma poprawnie działać. Widziałem też prawidłową procedure gaśnięcia kontrolek podczas odpalania i samochód z kluczykiem też ma zniknąć przed odpaleniem a jednak nie znika.Jeszcze raz proszę o wyjaśnienie. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam.
- Załączniki
-
- Błąd 3.jpg (183.74 KiB) Przeglądane 7754 razy
-
- Błąd 2.png (198.81 KiB) Przeglądane 7755 razy
-
- Błąd.jpg (209.72 KiB) Przeglądane 7755 razy