Witam,
Od niedawna posiadam Astre h, odkąd ją kupiłem pojawiają się różne błędy, m.in. Błąd immobilisera, i brak łączności czujnika kąta kierownicy, mechanicy powiedzieli mi że w tych Astrach to rzecz normalna, ale chyba przy skręcie, co jakiś czas, włącza się kontrolka trakcji i samochodzika z kluczykiem, i tryb awaryjny, samochód schodzi do 1100 obrotów i na nic nie reaguje, czasami parokrotnie wyłączenie i ponowne włączenie pomaga, aczkolwiek czasami trzeba się coraz dłużej z tym męczyć, czy można sobie z tym jakoś poradzić?
2 temat natomiast wyskoczył mi po podkręcaniu parametrów, na początku nie było żadnych błędów, samochodzik zyskał nowe życie, 138hp i 300nm, ale od paru dni wyskoczył mi błąd 189554, z tego co czytam na forum to błąd silnika bądź skrzyni, lub przegrzanie się układu, co miałoby powodować zmniejszona dawkę paliwa, ale oprócz błędu wyświetlanego po metodzie gaz hamulec na panelu nic nie wyskakuje, nie odczuwam też żadnego spadku mocy czy innego problemu, czy powinienem z tym problemem udać się do serwisu bądź zmniejszenie parametrów mapy silnika czy jest to częsty błąd nie wymagający większego zaniepokojenia? Z góry dzięki za jakiekolwiek informacje.