Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

PODEJRZANE OBROTY SILNIKA 1,7CDTI 100km

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

PODEJRZANE OBROTY SILNIKA 1,7CDTI 100km

Postprzez grzegorzxx » 27 cze 2015, o 20:42

Witam wszystkich.

Dziś moja gwiazdeczka zaniepokoiła mnie swoim zachowaniem.. :(. Wybrałem się na zakupy dojechałem wszystko ok.. po ok 20 minutach wracam odpalam i silnik odrazu wskakuje na ponad 2 tys obrotów i powoli rosną.. zdenerowany odruchowo zgasiłem, odpalam ponownie i znów tosamo.. ale myślę ruszam 1 przy zmianie na 2 oborty dalej ponad 2 tys i lekko spadają jadę dalej.. po chwili wszystko ustało.. . Dojechałem do domu,Kilku krotnie odpalałem wszystko w jak najlepszym porządku. Metoda Gaz I Haumlec nic nie wykazała jedynie ECN50074 ale myślę że to niema z tym związku.

Miał ktoś już podobny problem, bo mam obawy gdzieś wyjechać teraz autem dalej.. Dziękuję za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam.
grzegorzxx
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Re: PODEJRZANE OBROTY SILNIKA 1,7CDTI 100km

Postprzez wojtak » 28 cze 2015, o 12:04

Niestety ja nie mam pojęcia co może dolegać twojemu samochodowi. Ale coś ci doradzę. Na tym forum raczej nie dostaniesz żadnej odpowiedzi, bo nawet jeżeli ktoś będzie widział, to i tak nie odpisze. Zapytaj na innym - tam ludzie są chętniejsi do wszelkich odpowiedzi. To co napisałem wiem z własnego doświadczenia.
wojtak
Klubowicz

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTL

Powrót do Napęd, silniki diesla