Witam, Mam astre H od 3 lat (jestem drugim wlascicielem) od samego poczatku jeden z wtryskiwaczy jest mokry, tzn wokol niego jest olej napedowy, tak jakby sie pocil. raz na miesiac czyszcze z zewnatrz wszystkie wtryskiwacze bo ten jeden brudzi pozostale swoim wyciekiem. Co to oznacza ze cieknie, co z tym mozna zrobic? Zaznaczam ze samochod jezdzi dobrze, ma swoje 80KM nie jest slaby, zadnych problemow z eksploatacja nie ma
W mojej astrze sa prawdopodobnie wtryskiwacze firmy DENSO, których nie da się regenerować, wiec jeśli bym zdobyl np. firmy BOSCH to nie będzie pasować? A jak sprawdzić nr seryjne na danym wtryskiwaczu?
Nie takie male pieniądze za ta uszczelke a gdybym zabral się do jej wymiany to co mnie czeka przy tym? Trzeba odkrecac pokrywe wtryskiwaczy żeby się tym zajac? jak się ja demontuje i montuje dokładniej?
Trzeba zdemontować przewód powrotu paliwa z wtryskiwacza zabezpieczony drucianą zawleczką, odłączyć wtyk zasilania cewki wtryskiwacza i już można odkręcić śruby trzymające uszczelnienie. Zwróć uwagę aby nie złamać przewodu powrotu paliwa, siedzi na wcisk w korpusie wtrysku.