deepower napisał(a):MOTUL 5w30 Dexos2 Tani i bardzo dobry pewny, sprawdzony z doświadczenia zalewany oryginalnie w ASO. A w twoim przypadku "szary" to wejdzie prawie 5,5 litra. A zapłacisz za 5 L na allegro 89 zł. GM spełnia lepkości GM LL-A/B-025. Ja sam leje do swojej z jednych astr MOTUL 5w30 Dexos2 a mam dwie od początku i nic się nie dzieje mam już ponad 200 tyś km na tym oleju nawet turbo nie ruszane od nowości i nic nie słychać żeby się zużywało nie ma nawet wycieków.
Ale na Olej GM Dexos bo taka jego nazwa a Dexos rozumiana jako powszechnie i norma. Jest średnich lotów podobno....Głośno silniki pracuja itd. Tani jest 89 zł za 5L...
Przy czym: GM- Polska ma umowe z Castrol Polska , ten drugi dostarcza oleje do ASO ... dodajmy oleje produkowane w Rafineri Gdańskiej ... czyli LOTOS .
znalezione w Internecie
Ale nie istotne wróćmy do meritum
Prawie mam jasny wybór w postaci Motula 5w30 Dexos2 ale jaka różnica oprócz nazwy jest w Motul 8100 X-clean który terz ma w specyfikacji Dexos 2
Wyczytałem na innych forach że poniekąd Motul do końca nie jeste w pełni Full Syntetyk tylko nie jako HC
Natomiast bardzo chwalony jest Liqui Moly pracuje kulturalniej i żwawiej podobno silnik. Podobno taki spoko. Liqui Moly Top Tec 4600 , ma specyfikacje DEXOS2
Co byś wybrał kolego tak więdz:
LIQUI MOLY TOP TEC 4600 5W30 czy MOTUL-a 5w30 Dexos2 ceny b. podobne między jednym a drugim.
I jak się odnieść do tego....
http://ew5.earlweb.com/recommendations. ... 7&brand=45