Moderator: piotii
jendrosat78 napisał(a):Witam czytałem ten wątek i pomyślałem że może on mieć coś wspólnego z moją awarią. Czy możliwe jest że samochód odpala i po kilkunastu sekundach gaśnie czy może to być spowodowane tym zanieczyszczeniem tego czujnika i całego dolotu czy to wina EGRU bo tak sugerował mi kolega który podpiął kompa i nie ma komunikacji z czujnikiem albo z egrem nie wiem czy go dobrze zrozumiałem.Pokazywał mi kod błędu P 409 albo P0409 ,coś sugerował że to egr do wymiany na co ty stawiasz ?Posiadam Astrę H 1,7 110 KM z 2009 roku. Było by miło jak dałbyś rade odszukać te zdjęcia.
jendrosat78 napisał(a):Dzięki za podpowiedź postaram się wyczyścić dam znać o efektach ale dopiero w sobotę dam rade bo autko stoi daleko. A co do kolektora to tam też zobaczę bo autko moje ma 177 tyś km i może być trochę syfu.Czym najlepiej czyścić ten syf jaki środek wybrać bo muszę się przygotować do tej czynności.
Mariusz131 napisał(a):Szkoda że zdjęcia przepadły. Jedno pytanie w kwestii demontażu kolektora. Czy trzeba odkręcać podstawę filtra oleju? Do jednej dolnej śruby jest słaby dostęp i nie wiem jak się do niej zabrać.
Powrót do Napęd, silniki diesla
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości