Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

problem z silnikiem diesla

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

Re: problem z silnikiem diesla

Postprzez 3ndriu199 » 13 lis 2015, o 11:13

Witam. Podłączę się pod temat.

Wczoraj rano jadąc na zakupy odpaliłem auto normalnie. Silnik pracował tak jak zwykle. Do sklepu mam jakieś 3 km. Po wyjściu ze sklepu(jakieś 30 min) próbuje odpalić auto i nic. Kręcąc rozrusznikiem silnik tak jakby miał chęć odpalić ale nie odpalił. Po upływie czasu i szukaniu w internecie przyczyny znów próba odpalenia i tym razem auto odpala na 2s. i gaśnie. Brak reakcji na gaz. Znów minęło trochę czasu to odpala na 2s ale już reaguje na gaz i wkręca się do 2tys. i powoli schodzi z obrotów do 0. Błędy metodą gaz, hamulec ecn161450 ale mam go od dłuższego czasu bo kluczyk kiedyś wpadł do wody a mam tylko 1. Myślałem że to czujnik na wale. Wymieniłem na Delphi bo oryginał nie jest dostępny przy okazji czujnik temp. silnika oraz filtr paliwa i nadal to samo. Odpala na 2s i gaśnie. Próbowałem też odpalić podczas holowania ale nic. Tylko doszły błędy : ECN 226408, 224408, 210870, 013001, 000106, 052005, 011505,

Ktoś ma jakieś pomysły?
3ndriu199
Nauka jazdy

Silnik: 1.3 CDTI Z13DTH

Poprzednia strona

Powrót do Napęd, silniki diesla