Witam ,mój problem polega od jakiegoś czau zapal ię i gasnie kontrolka inpekcji kluczyk z autem po krótkiej jezdzie w terenie gasnie po przyjezdzie z dłuższej trasy zapala sie i niegasnie mechanik stwierdził że przypomina o np ymianie oleju ,na komputerze był błąd tego i zotał usunięty po jakimś czasie ok tyg powracał i dalej jest z tym problem ale nic sie niedziało i mozna było jezdzic.Obecnie wracaając z trasy zapaliła ię kontrolka ilnika i auto zaczeło szarpac i zmieniac obroty ledwo dojechałem do miejsca zamiezkania obecnie auto w warsztacie czeka na diagnoze co dalej auto po wymianie pompy paliwa i regeneracji wtrysków silnik 1,9 CDTI 101 km czy ktos ma jakąs ugestie do przyczyny zachowania pozdrawiam klubowiczów.
To ze gaśnie i pojawia się to wina błędu. Zakładam, że problem z EGR masz kolego. Tekst mechanika z gaśnięciem i pojawianiem się ikony, że informuje o wymianie to ręce mi opadły na taką teorie mechanika. Koleś lepszy jak wróżbita Maciej.
Miałem podobne objawy jak kolega, okazało się że przyczyną był EGR i wszystko co z nim związane tutaj masz cały wątek poczytaj może ci pomogę viewtopic.php?f=5&t=3367