przez umek19 » 6 sty 2016, o 17:57
Szczerze to nie słyszałem, żeby przez kabel dało się odczytać security code( mówimy o astra h i kablach powszechnie dostepnych{dało się odczytać chyba w corsach i merivach czy agilach ale ...}), widziałemm specjalne kable które slużą do odczytywania kodów ale wątpie żebys dał 1000zl za kabel żeby sobie odczytać kod. Za odczytanie kodu chłopaki wezmą 50-100zł więc nie rozumiem po co się męczysz i naprawiasz rzeczy w samochodzie, które nie są zepsute . W takiej 10 letniej astrze można wszystko naprawić silnik(juz naprawiłeś) zawieszenie, hamulce , elektryke itp. Musisz się pogodzić ,że astra nie jest nowa i nie będzie wieczna. Rób jak chcesz ale ja bym zrobił tak:
-uzyskanie security code w jakikolwiek sposób(osobiście kiedyś sam to przeżyłem kiedyś jak miałem astre g , Pan kazał przynieść jakąś część z samochodu-przyniosłem imobilajzer, wylutował pamięć, odczytał, wlutował i po problemie--- odbyło się to jak chciałem dorobić kluczyk a nie miałem kodu i robił to Pan od kluczyków w cenie kluczyka,
-wlogowanie licznika i innych komputerów w samochodzie w jedną całość i wtedy martwić się o resztę.
Widzę, że twój mechanik naprawia wszystko to co umie ale nie to co jest konieczne, po co ruszasz ten egr ? miałeś wymienić zawór od turbiny który jest naprawdę drogi bo najtaniej 245zl a u mnie w mieście ceny od 350-450zl za kawałek gów.. . Ja nie żałuję Ci napraw tylko patrz żeby ta astra nie stała ci się koszmarem
czekam na wiadmość - " po czyszczeniu egr astra nie odpala"
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.