Witam Wszystkich bardzo serdecznie!
Zakupiłam swój pierwszy samochód, tj. Astrę H i jako że wnętrze auta jest bardzo poszanowane, a wymiany wymagał jedynie mieszek ze względów estetycznych to podjęłam się jego wymiany po uprzednim obejrzeniu filmików na yt na ten temat i przewertowaniu forum. O ile sam mieszek udało mi się wymienić to mam teraz poważniejszy problem polegający na tym że po nabiciu gałki zmiany biegów do końca nie mogę wrzucić biegu wstecznego, bo elementy plastikowe haczą o siebie (obrazuje to załączone zdjęcie, na którym mam wciśnięty palcem chromowany przycisk biegu wstecznego, dźwignię dociągam w prawo próbując wbić wsteczny i widać jak plastiki zaczepiają o siebie). Jak podciągnę gałkę do góry to jest OK, ale wtedy gałka samoczynnie wyskakuje do góry. Demontując mieszek nie udało mi się ściągnąć samej gałki i "wyrwałam" ciągnąc ku górze gałkę łącznie z plastikowym elementem nachodzącym na biały plastikowy trzpień. Nie widzę żadnych luźnych elementów, które mogłam uszkodzić. Bardzo proszę o pomoc, walczę z tym trzeci dzień i nie mogę rozwiązać problemu...(skrzynia 6-biegowa M32, 1.9CDTi, 150KM).