przez sparspar » 26 sie 2014, o 15:09
.....tak sobie mysle.... jezeli wymieniłes najpierw cewke i odpaliłes auto bez wymiany świec to wyglada mi to znowy na problem z cewka,nawet z oryginalna. Bo wypadanie zapłonów to nic innego jak brak zapłonu mieszanki paliwowo powietrznej-teoretycznie( czesto nie wiadomo dlaczego- nawet czujnik temperatury moze byc winien pomimo, ze komputer tego nie wyswietli). O ile jest tak jak mowisz: czyli na gazie i benzynie te same objawy -to bardzo wazne!
I jezeli przed uruchomieniem silnika wymieniłes jednoczesnie świece i cewke a samochod a po odpaleniu dalej gasnie (to bedzie oznaczac, że cewki nie sa winne)
Sprawdz kompresje na zimnym.... bo nasuwa mi sie pewien pomysł , ale nie wiem czy do konca jest to logiczne...
Twoj przypadek jest trudny do rozgryzienia i to w kazdej marce samochodow i bez sensu abys wymieniał kazda rzecz dlatego sprawdz kompresje o ile to nie jest problem dla Ciebie
pozdrawiam
ps. poniewaz masz auto na gaz to jeszcze mi chodzi po głowie abys sprawdzil luzy zaworowe///
Zakładając swój wątek sprecyzujcie problem bo nikt nie czyta w myślach i nie wie jakie błędy Wam wyskakują.A potem starajcie się ukończyć każdy rozpoczęty wątek.