Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Zgasły zegary

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem benzynowym i LPG.

Moderator: piotii

Zgasły zegary

Postprzez piteros013 » 13 lip 2014, o 19:36

Witam

Na początku było tak ...
Auto odpalone nic na desce nie działa, stop jeszcze raz zapłon dziwnie z opóźnieniem się pozapalało ale do tego włączyły się awaryjne, jeszcze raz zapłon robiły tylko awaryjne których się nie dało wyłączyć.Po odłączeniu akumlatora 15 s i nic nie pomogło dopiero 10 min i awaryjne ustąpiły.
Z tego co wyczytałem to padł moduł CIM lub wypieła się wtyczka.

Miał ktoś coś podobnego ?

Astra 2004
piteros013
Nauka jazdy

Silnik: 1.8 Z18XE

Re: Zgasły zegary

Postprzez drahe » 14 lip 2014, o 08:14

Ja bym obstawiał jednak zegary.Miałem podobny przypadek.Co prawda awaryjne nie załączały się tylko zegary gasły losowo.Po wymianie wszystko gra do dzisiaj :D
Spróbuj załatwić jakieś zegary na podmiankę mogą być nawet z diesla :D .Napisz skąd jesteś może ktoś pomoże.
drahe
Weteran

Re: Zgasły zegary

Postprzez piteros013 » 15 lip 2014, o 19:02

Dzisiaj rano deska nadal nie robiła po 12 godzinach stania na parkingu deska normalnie odpaliła i robiła.Krótki licznik było 0 nie zliczyło rano przejechanych km, po podpięciu pokazało błąd od podświetlania stacyjki.
Na razie jeździć nie szukać :D
piteros013
Nauka jazdy

Powrót do Napęd, silniki benzynowe i LPG