Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Złożone siedzenie pasażera - nie chce się złożyć

Moderatorzy: piotii, miranda

Złożone siedzenie pasażera - nie chce się złożyć

Postprzez galazka87 » 26 sty 2014, o 21:20

Koledzy i Koleżanki,

wczoraj przytargałem Astre GTC 2006 polift. Wszystko piękne ładne tylko mam jeden problem z siedzeniem pasażera. Złożyło się i przesunęło do przodu tak jak ma być ale przy próbie powrotu do pozycji pierwotnej mam problem: przesuwa się ładnie do tyłu ale nie chce przejść z pozycji skośnej w pionową. Coś ewidentnie blokuje. Składałem kilka razy wcześniej i było ok - złożyło się. Miał ktoś może podobny problem i go rozwiązał?

Proszę o wszelką pomoc!!

PS. Przejrzałem cały dział i nie znalazłem podobnego tematu.
galazka87
Kierowca

Silnik: 1.8 Z18XER

Re: Złożone siedzenie pasażera - nie chce się złożyć

Postprzez majk » 27 sty 2014, o 00:38

Nie wiem czy probowales, ale pociagnij pstryczek do gory i dopiero postaw oparcie do pozycji pierwotnej. U siebie tez zauwazylem ze czasem kladzie sie od razu a czasem musze pociagnac pstryczek w gore. Trzeba tylko pilnowac pasazerow zeby na sile nie ciagneli..
majk
Nauka jazdy

Silnik: 1.8 Z18XE

Postprzez galazka87 » 27 sty 2014, o 14:46

Tak też to zauważyłem i właściwie to pomogło przy pierwszych trzech złożeniach. Teraz już nie pomaga. Pomogło natomiast dociśnięcie na siłę całej obudowy zasłaniającej mechanizm połączenia siedziska z oparciem. Widać coś w mechanizmie szwankuje i nie odbija jak trzeba przy składaniu. Tylko co z tym zrobić? Rozbiorę i mogę pogorszyć sprawę. Z drugiej strony trochę głupio nie składać siedzenia w świeżo zakupionym aucie. Trochę słabo to rozwiązali skoro się zacina - w golfie wytrzymywało 20 lat.

Podsuńcie jakąś myśl :)
galazka87
Kierowca

Postprzez galazka87 » 19 lut 2014, o 09:03

Problem ustąpił po ustąpieniu siarczystych mrozów
galazka87
Kierowca

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia