Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

lampa przednia zapala sie i po chwili gasnie

Moderatorzy: piotii, miranda

lampa przednia zapala sie i po chwili gasnie

Postprzez Marcin20 » 4 paź 2013, o 13:20

Witam wszystkich,

po wymianie żarówki mijania w prawej lampie było światło mijania i drogowe, ale pozycji nie było, a po lewej stronie wszystkie światła były i są.
I teraz zaczyna się zagadka: przekręcam kluczyk i zapalam pokrętłem światła i jest tak: po lewej stronie wszystkie trzy światła są, a po prawej stronie światło mijania zapala się max. na 4-5 sekundy i gaśnie i ponownie zapala się, ale nie zawsze zapala się, a jak zapali się to na 3-4 sekundy i znowu gaśnie.
Co muszę zrobić i gdzie szukać przyczyny, żeby ta prawe światło działało.
Proszę o pomoc dla mojej fajnej koleżanki.
Z góry dziękuje :D
Marcin20
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTL

Re: lampa przednia zapala sie i po chwili gasnie

Postprzez wicher0919 » 7 paź 2013, o 18:51

Miałem podobny problem w mojej ale z światłami pozycyjnymi. Chciałem mieć diodowe ale okazało sie że mają za mały pobór prądu i zapalały sie tylko na kilka sekund czasami jedna albo dwie paliły sie dłużej ale tylko gdy w momęcie włączania miałem wyższe obroty. Może u Ciebie również może być problem z zbyt słabymi zamontowanymi żarówkami. To jest tylko sugestia ; )
wicher0919
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia