Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

CZUJNIK ZAPIĘTYCH PASÓW

Moderatorzy: piotii, miranda

CZUJNIK ZAPIĘTYCH PASÓW

Postprzez latek79 » 20 sie 2013, o 20:18

WITAM SERDECZNIE. OD OKOŁO 2 MIESIĘCY JESTEM SZCZĘŚLIWYM POSIADACZEM OPLA ASTRY KOMBI 1.7 CDTI Z 2009R. OD SAMEGO POCZĄTKU CZYLI OD MOMENTU KIEDY JĄ KUPIŁEM NIE ZAPALA SIĘ KONTROLKA ZAPINANIA PASÓW BEZPIECZEŃSTWA, NIE SŁYCHAĆ RÓWNIEŻ ŻADNEGO DŹWIEKU GDY PASY SĄ NIE ZAPIĘTE. CZY MOŻLIWE JEST ŻE TEN MODEL NIE POSIADA TEJ FUNKCJI A MOŻE JEST ONA W JAKIŚ SPOSÓB WYŁĄCZONA . JAK MOŻNA TO SPRAWDZIĆ I AKTYWOWAĆ. KTÓRY BEZPIECZNIK ODPOWIADA ZA CZUJNIK PASÓW BEZPIECZEŃSTWA. BARDZO PROSZĘ O PORADĘ. Z GÓRY DZIĘKUJĘ. JACEK
latek79
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Re: CZUJNIK ZAPIĘTYCH PASÓW

Postprzez Tom Hagen » 21 sie 2013, o 19:19

Taka prośba na przyszłość. Pisz proszę małymi literami, nie musisz do nas krzyczeć ;). Mało prawdopodobne jest żebyś nie miał tej opcji. Prawdopodobnie masz to po prostu wyłączone. Nie działa wtedy kontrolka na zegarach, nie ma też żadnej sygnalizacji dźwiękowej. Ja u siebie tak miałem, bo mnie to irytowało ;) . Żeby to sprawdzić trzeba by podpiąć auto pod op coma albo techa. Jeśli chodzi o bezpieczniki, to tu masz wszystko opisane: http://astra-3.pl/tips.php?id=19#up
Obrazek
Tom Hagen
Klubowicz

Silnik: 2.0T Z20LEL

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia