Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem benzynowym i LPG.
Moderator: piotii
przez marcinsi15 » 17 sie 2013, o 14:21
Witam mam taki problem z moją Astrą że od niedawna ciężko pali czasami trzeba przytrzymać kluczy włączony aż 3-4 razy przeskoczy zapłon,oraz wygląda na to że obroty nierówno chodzą.Świece wymieniłem i nadal nic się nie zmieniło.Może ma ktoś jakiś pomysł na ten problem?Oraz podczas opalania gdy trzymam wciśnięty pedały gazu to odpala bez problemu ale gdy puszcze nie mogę odpalić.
-
marcinsi15
- Nauka jazdy
-
- Silnik: 1.4 Z14XEP
przez camel1989 » 23 sie 2013, o 09:51
Wprawdzie nie mam jeszcze doświadczenia z Oplami, ale słabe odpalanie samochodu w moim poprzednim samochodzie to wina słabych cewek zapłonowych. Problem tkwi w Nissanie Almera, który został w rodzinie. Słabe cewki zapłonowe nie dają odpowiedniej iskry i trochę trzeba pokręcić, żeby zapalił. Zastanów się czy przypadkiem w Twoim aucie nie ma takiego problemu. Daj cewki a tester do mechanika, niech oceni ich stan. Można to wyeliminować zakupem kompletu nowych cewek, ale to koszt około 800-1000zł w zależności od marki - jak już kupować, to lepsze
-
camel1989
- Kierowca
-
- Silnik: 1.8 Z18XE
Powrót do Napęd, silniki benzynowe i LPG