Opel Astra III


Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez halfboy » 17 paź 2019, o 20:42

Super, gratulacje :) jeszcze jedno pytanie - jaki system operacyjny masz? Bo na windows 10 nie mogę zainstalować sterowników do kabla ...
halfboy
Kierowca
 
Posty: 12
Dołączył(a): 29 gru 2017, o 21:10
Silnik: 1.6 Z16XEP

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez Patrykus » 17 paź 2019, o 20:48

wyłącz cyfrowy podpis sterownika i będzie możliwość zainstalowania sterowników na win10
Patrykus
Weteran
 
Posty: 522
Dołączył(a): 14 wrz 2016, o 13:23
Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez soltys_viara » 18 paź 2019, o 06:55

Aktywację robiłem na win 7 programem VAUXCOM
soltys_viara
Klubowicz
 
Posty: 138
Dołączył(a): 2 kwi 2019, o 06:33
Silnik: 1.4 Z14XEP

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez halfboy » 23 paź 2019, o 16:20

Patrykus napisał(a):wyłącz cyfrowy podpis sterownika i będzie możliwość zainstalowania sterowników na win10


Czy możesz podpowiedzieć jak to zrobić? Skorzystałem z takiej komendy w linii komend (jako admin):
Kod: Zaznacz cały
bcdedit.exe /set nointegritychecks on

system zwrócił informację że się udało. Wszedłem w manager urządzeń, następnie w mój op-com, wybrałem folder ze sterownikami jednak dostałem komunikat:

Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (62.08 KiB) Przeglądane 9166 razy


nie jestem w stanie go zainstalować. Nie wiem co robię źle, na co dzień nie korzystam z windowsa

Pozdrawiam!
halfboy
Kierowca
 
Posty: 12
Dołączył(a): 29 gru 2017, o 21:10
Silnik: 1.6 Z16XEP

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez Patrykus » 23 paź 2019, o 20:42

tak to nic nie zrobisz, tu jest jeden z poradników wyłączenia, jest tego więcej na youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ej4E94cRa6Q
Patrykus
Weteran
 
Posty: 522
Dołączył(a): 14 wrz 2016, o 13:23
Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez halfboy » 24 paź 2019, o 07:19

Udało się. Sterowniki się zainstalowały, aktywowałem komputer pokładowy z indexem 009 ICE. Pod przyciskiem "BC" mam teraz "miernik", "BC1" oraz "BC2" a w nich ikonki wskazujące na spalanie. Jeszcze nie jeździłem ani nie tankowałem autka więc nie mam tam żadnych danych, w piątek będę jechał dłuższą trasę to sprawdzę jak to się zachowuje. Co prawda szkoda, że nie ma tego na głównym wyświetlaczu (druga zakładka na głównym ekranie nadal jest "pusta") ale trudno, w "BC" też może być.

Pozdrawiam
halfboy
Kierowca
 
Posty: 12
Dołączył(a): 29 gru 2017, o 21:10
Silnik: 1.6 Z16XEP

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez soltys_viara » 24 paź 2019, o 13:34

u mnie na wyświetlaczu nie ma zakładek, informacje o zasięgu, średnim i chwilowym spalaniu wyświetlane są pod informacją o stacji radiowej, Pod przyciskiem BC mam też to samo co Ty.

Widziałem gdzieś na jakimś forum problem taki jak Twój z zakładkami ale nie wiem czy był rozwiązany. Nie mam zakładek to się nie wczytywałem. Jaki masz wyświetlacz? Sprawdzałeś czy z przycisków na kierownicy też działa BC.
soltys_viara
Klubowicz
 
Posty: 138
Dołączył(a): 2 kwi 2019, o 06:33
Silnik: 1.4 Z14XEP

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez Patrykus » 24 paź 2019, o 14:41

jakie zakładki , zdjęcie proszę i typ wyświetlacza ;)
Patrykus
Weteran
 
Posty: 522
Dołączył(a): 14 wrz 2016, o 13:23
Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez halfboy » 24 paź 2019, o 15:50

IMG_20191024_162633.jpg
IMG_20191024_162633.jpg (133.9 KiB) Przeglądane 9135 razy

Oto zakładki, jest tylko zakładka z Muzyką. A mój BC po zatankowaniu do pełna wygląda tak:

IMG_20191024_162620_20191024164615944_20191024164715497_20191024164747464.jpg
IMG_20191024_162620_20191024164615944_20191024164715497_20191024164747464.jpg (236.38 KiB) Przeglądane 9135 razy


Trochę głupoty pokazuje ale przejechałem nim może z kilometr od zatankowania, jutro przejadę 150km to zobaczę co wskazuje.
halfboy
Kierowca
 
Posty: 12
Dołączył(a): 29 gru 2017, o 21:10
Silnik: 1.6 Z16XEP

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez Patrykus » 24 paź 2019, o 15:56

Faktycznie jest pusta zakładka, jak będzie taka AH do zrobienia to przyjrzę się o co biega
Patrykus
Weteran
 
Posty: 522
Dołączył(a): 14 wrz 2016, o 13:23
Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Manuale i literatura - czyli zrób to sam

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

stat4u