przez topiq » 10 cze 2019, o 18:40
Ech... Przecież pisałem, że na gwarancję do zakładu, który głowicę robił albo do warsztatu, który wymieniał popychacze. No chyba że było robione taniej bez paragonu no to cóż... Zakład mógł dać ciała i zostawić wiór, nie jest to wykluczone. Różne rzeczy w życiu widziałem. Chociaż mechanikiem jestem tylko z zawodu wyuczonego i praktykowałem na dieslach, oraz starych silnikach FSO, budowę silnika, który akurat posiadam studiuję gdzie tylko się da. Czy to na forach, YT, książkach itp. TIS 2000 też się przydaje. Nowy popychacz powinien pracować prawidłowo. Jego nieprawidłowa praca może mieć kilka przyczyn, które kolega deodekabokat wymienił. Od Ciebie zależy, czy się tym w końcu zajmiesz, czy pozostaniesz przy zadawaniu niepotrzebnych pytań na forum. Powtórzę się, ale forum jest tu a auto jest u Ciebie, zawsze można nagrać filmik i wrzucić na YT, mikro w smartfonie całkiem nieźle wzmacnia dźwięk. My tu możemy jedynie Cię naprowadzić, ale sam od początku stawiasz na popychacz i nie wiem jaka jest rola tej dalszej dyskusji o tym samym. Trzeba zajrzeć i sprawdzić. Tyle. Albo oddać do warsztatu, który spartolił robotę. Innych wyjść nie widzę.