Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

pomoc

Moderatorzy: piotii, miranda

pomoc

Postprzez radomskonek » 7 kwi 2013, o 21:54

Witam jestem nowy na forum od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem takiej samej astry jak twoja chciałbym uzyskać trochę informacji krok po kroku:
jak ustawić język polski na komputerze ( komputer 3 liniowy )
jak ustawić chwilowe spalanie żeby było go widać?
gdzie kupiłeś takie piękne niklowane relingi i za ile tez takie chce?
czy ty masz ksenon z przodu i jaki koszt jeśli sam zakładałeś?
jak się dobrać do żarówki ( i jaka to żarówka )przy lusterku bo nie świeci jak się otwiera drzwi?
jakie ciśnienie w kołach przód i tył ?
dzięki Łukasz Radom
radomskonek
Nauka jazdy

Silnik: 1.3 CDTI Z13DTH

Re: pomoc

Postprzez ramzes18 » 11 kwi 2013, o 10:57

Witam.
To tak po kolei. jeśli masz astrę z trzy liniowym bid-em (rodzaj wyświetlacza) to języka sam nie zmienisz.
spalanie najłatwiej ustawić lewym przyciskiem na kierownicy. tym półokrągłym. wystarczy go nacisnąć, a potem, w dół/górę aż się przejdzie do chwilowego spalania.
Lampy ksenonowe są drogie, tyś raczej nie starczy a do tego trzeba kupić przetwornice itd. więc chyba zabawa nie warta świeczki, w mojej opini.
a do żarówek jak sądzę to chodzi Ci o światło wewnątrz kabiny nad lusterkiem wstecznym. ale zanim się zabierzesz do jego rozbiórki, to proponuje sprawdzić, czy przełącznik jest dobrze ustawiony.
a co do ciśnień informacje powinieneś mieć po wewnętrznej stronie zaślepki wlewu paliwa. ale z tego co pamiętam to przód było od 2.1 do 2.5 a tył od 2.1 do 2.9. ale raczej był proponował nabijać je standardowo czyli po 2.2 na tył i przód
ramzes18
Starszy kierowca

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTL

Postprzez radomskonek » 11 kwi 2013, o 21:27

dzieki duzo mi pomogłes
radomskonek
Nauka jazdy

Silnik: 1.3 CDTI Z13DTH

Postprzez andy17d » 18 kwi 2013, o 00:35

ramzes18 napisał(a): jeśli masz astrę z trzy liniowym bid-em (rodzaj wyświetlacza) to języka sam nie zmienisz.

Da się zmienić... http://astra-3.pl/forum/viewtopic.php?f=5&t=574

Poza tym kolego radomskonek dlaczego pytania o wyświetlacz, lampy itp. zadajesz w dziale opony?
No i sam tytuł wątku nic nikomu nie mówi, aż dziw, że komuś się chciało odpowiedzieć.
Ostatnio edytowano 18 kwi 2013, o 00:37 przez andy17d, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zmiana działu
andy17d
Moderator

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTL

Postprzez kazik » 29 sie 2013, o 17:32

Witam czytam o mojej nowej astrze ale do końca nie jestem pewny jaki to typ? czy enjoy, cosmo, elegance ? VIN W0L0AHL4858166018. Zrobiłem wydruk z autoDNA ale tam po wypasie samochodu nie jestem dalej pewny. Może z waszej strony jakieś wskazówki ?
kazik
Nauka jazdy

Silnik: 1.4 Z14XEP

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia