Witam, już przed zakupem mojej srebrnej strzały wiedziałem co mnie czeka, ale nie orientuje się w kosztach i w zasadzie nie wiem, kto by się mógł tego podjąć. Autko już leciwe i potrzebuje troski, ale myślę ,że warto inwestować, sprawia wiele frajdy z jazdy,więc do rzeczy, ktoś orientuje się jaki mniej więcej będzie koszt zabiegu tego co przedstawiają zdjęcia? na środkach zabezpieczająco konserwujących nie zamierzam oszczędzać
Spodnia część konstrukcji wsporczej pod komorą silnika, wykazuje ślady korozji.
Występowanie korozji w górnej części mocowań amortyzatorów, co ponoć stanowi wadę fabryczną tego modelu ( pod zaślepkami zbiera się duża ilość wilgoci, która powoduje korozję nie widoczną z zewnątrz ). Słyszałem,że zwlekanie i zaniedbanie tej usterki, doprowadzić może do przebicia przez amortyzator elementu konstrukcyjnego i wygięcie pokrywy silnika . Bezzwłocznie trzeba oczyścić te miejsca i w sposób profesjonalny zabezpieczyć. Ktoś ma kogoś zaufanego kto by się tego podjął w okolicach - Leszno/ Głogów/ Zielona Góra?
na środkach zabezpieczająco konserwujących nie zamierzam oszczędzać, ale w 1500 zł byłoby się fajnie zmieścić