Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Z18XE ciężko odpala na ciepłym silniku

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem benzynowym i LPG.

Moderator: piotii

Z18XE ciężko odpala na ciepłym silniku

Postprzez Ingram » 14 lis 2016, o 16:55

Witam,
Tak jak w temacie gdy jest zimny silnik odpala od razu a gdy się nagrzeje długo kręci ale w końcu odpali kręci może z 6-7 może więcej razy.
Błędów brak oprócz bledy transpondera co podejrzewam cim bo samochód z 2006 roku,
I wypadanie zapłonu na 2 cylindrach co jest przez instalacje gazowa która planuje wymienić gdy silnik d dopracuje do perfekcji :)
Mianowicie czy może być przyczyną tego instalacja LPG (koltec) samochód odpala zawsze na benzynie ale może coś zostaje albo wyłącznik benzyny szwankuje cczy sam nie wiem... Co o tym myślicie?
Dzięki ! :)

Btw
Gdy jest zimny silnik to przy przyspieszaniu coś go dławi a po chwili przyspiesza, po nagrzaniu jest ok
Ingram
Kierowca

Silnik: 1.8 Z18XE

Re: Z18XE ciężko odpala na ciepłym silniku

Postprzez umek19 » 19 lis 2016, o 02:22

lambda, czuujnik wału i cim,
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Re: Z18XE ciężko odpala na ciepłym silniku

Postprzez Ingram » 25 lis 2016, o 09:30

Lambdy sprawdzałem pomiary to raczej jest ok przedział dobry druga opóźniona, czujnik walu wymieniłem wczoraj z rozrzadem jeszcze nie odpalona ale napisze co i jak kiedy uruchomię
Ingram
Kierowca

Silnik: 1.8 Z18XE

Powrót do Napęd, silniki benzynowe i LPG