Witam wszystkich urzytkowników.
Jestem posiadaczem astry h od półtora miesiąca i w zasadzie od początku radio cd70navi nie łapie żadnej radiostacji. Problem niby błachy i niewarty zachodu ale po prostu zaczęło mnie to irytować. Po sprawdzeniu instalacji okazało sie, że przewód antenowy pomiędzy radiem a złączką przed anteną jest przerwany (na gnieździe radia jest około 12v natomiast przy antenie napięcia już niema dodam, że przewód anteny gps jest ok i jest na nim napięcie 5v czyli takie jak na gnieździe w radiu).
Chyba najprościej będzie położyć nowy przewód i tu mam pytanie. Czy wie ktoś jaki przewód do radia będzie odpowiedni ? Czy naprzykład przewód rg174 będzie odpowiedni? I jak nazywają się złącza które muszę dokupić i zarobić z jednej i z drugiej strony przewodu ( przy radiu jest żeńskie złącze kątowe w plastikowej obudowie a przy złączece przed anteną dachową jest takie mniejsze, cylindryczne, męskie złącze).
Proszę o pomoc ponieważ w sklepach motoryzacyjnych rozkładają ręce i nie pptracią mi pomóc. Dodam jeszcze o ile to istotne, że moja astra jest w nadwoziu kombi.