Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Błąd po602 44 pomocy

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem benzynowym i LPG.

Moderator: piotii

Re: Błąd po602 44 pomocy

Postprzez mordownia » 11 wrz 2016, o 13:07

A w bezpiecznikach co może być nie tak...?
mordownia
Kierowca

Silnik: 1.6 Z16XEP

Postprzez mordownia » 11 wrz 2016, o 13:09

A w bezpiecznikach co może być nie tak...?
mordownia
Kierowca

Postprzez drahe » 11 wrz 2016, o 13:33

umek19 napisał(a):Przepraszam , że nie odnosze sie proszę Pana. Tak , napisałeś , przyślij mi sterownik ja naprawie. Zawsze lepsze to niz nic ale gdybyś napisał co ma kolega zrobić żeby naprawić to było by to czego on potrzebuje.

Na pierwszej stronie napisałem co ma zrobić :D Niestety nie czytasz uważnie wątku i pewnie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem tak jak nie potrafisz sklecić logicznego zdania,

umek19 napisał(a):Jak zwykle chcesz zrobić ze mnie durnia kolejny raz ale sam dobrze wiesz , że jest źle zaprogramowany sterownik, ale nie ma co sie obrażać ale ja i ty piszemy , że błąd jest w ecu .

To jest twoje zdanie.Według mnie durnia robisz sam z siebie ;)

Że błąd jest w ECU to jest pewne od pierwszego zdania.Tylko że ty dopiero teraz to zauważyłeś i odwracasz kota ogonem.Wcześniej pisałeś jakieś bzdety o czujnikach deszczu i innych pierdach ;)

mordownia napisał(a):A w bezpiecznikach co może być nie tak...?

Bezpieczniki lepiej zostaw w spokoju :

umek19 napisał(a):bo właśnie tak, z przodu ma być włączony czujnik światła a z tyłu wyłączony jesli nie masz funkcji auto

Z przodu i z tyłu ma być wyłączony jak nie ma funkcji auto.Masz pomieszane opkiem w aucie i nie wprowadzaj ludzi w błąd.

umek19 napisał(a):Zawsze lepsze to niz nic ale gdybyś napisał co ma kolega zrobić żeby naprawić to było by to czego on potrzebuje.

Kolo dostaje ode mnie konkretną pomoc a ty piszesz lepsze niż nic.Dobre sobie :D
W twoim przypadku "nic" jest dużo lepsze niż twoje podpowiedzi.Przynajmniej nie ma chaosu.
drahe
Weteran

Silnik: 1.8 Z18XE

Postprzez mordownia » 11 wrz 2016, o 13:43

Ok
mordownia
Kierowca

Postprzez umek19 » 11 wrz 2016, o 16:36

Drogi drahe obrażasz ludzi i to tylko tyle bo po prostu jesteś przemądrzały z uśmiechem na twarzy :D , ok masz wiedzę ale pomóc nie chcesz tylko patrzysz jak zarobić A MOGŁBYŚ CZASAMI ZROBIĆ COŚ ZA DARMO . To nie język polski i nie matura , więc nie uważam , że muszę uważnie formułować zdania. TO WŁAŚNIE TY WPROWADZASZ LUDZI W BŁĄD BO PISZĄC O BEZPIECZNIKACH nie chodzi mi o bezpieczniki tylko o sterownik UEC, i z przodu ma być włączone bo jak wyłącze to właśnie mam taki błąd jak kolega ALE JAK ZAWSZE TY WIESZ LEPIEJ. Ja odpadam, nie będę się kłócił i czekam na informacje , że dla kolegi mordownia pomogłeś i dzięki tobie ma sprawny samochód. Powodzenia
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Postprzez drahe » 12 wrz 2016, o 07:33

umek19 napisał(a):Drogi drahe obrażasz ludzi i to tylko tyle bo po prostu jesteś przemądrzały z uśmiechem na twarzy :D , ok masz wiedzę ale pomóc nie chcesz tylko patrzysz jak zarobić A MOGŁBYŚ CZASAMI ZROBIĆ COŚ ZA DARMO . To nie język polski i nie matura , więc nie uważam , że muszę uważnie formułować zdania.

Za darmo to się już narobiłem a nawet natyrałem spokojna twoja rozczochrana.Za darmo daję dobre rady na forum i to wystarczy.
Za darmo możesz wsiąść w auto i pomóc koledze skoro taki jest wolontariusz.
Ktoś namieszał wziął jeszcze za to na pewno pieniądze a ja mam nad tym siedzieć za free żartujesz chyba :shock:
Wolę z dzieckiem na rowerze pojeździć :D

umek19 napisał(a):TO WŁAŚNIE TY WPROWADZASZ LUDZI W BŁĄD BO PISZĄC O BEZPIECZNIKACH nie chodzi mi o bezpieczniki tylko o sterownik UEC, i z przodu ma być włączone bo jak wyłącze to właśnie mam taki błąd jak kolega ALE JAK ZAWSZE TY WIESZ LEPIEJ. Ja odpadam, nie będę się kłócił i czekam na informacje , że dla kolegi mordownia pomogłeś i dzięki tobie ma sprawny samochód.

mordownia napisał(a):A w bezpiecznikach co może być nie tak...?

Nie mam pojęcia o co ci chodzi?Mordowania zadał pytanie i mu odpowiedziałem na tak zadane pytanie.A co miał na myśli?

Jak piszesz to pisz po ludzku o co ci chodzi a nie ktoś ma się domyślać co "autor miał na myśli"

Namieszałeś sobie chińskim opcomem to masz teraz jakieś błędy.Każdy kto nie ma funkcji auto i w UEC i w REC ma zaznaczone "nie występuje"
Załączniki
4.jpg
4.jpg (136.76 KiB) Przeglądane 12205 razy
drahe
Weteran

Silnik: 1.8 Z18XE

Postprzez mordownia » 12 wrz 2016, o 19:25

A wiec tak nie udało się zwalczyć tego check a. Na wszystkie możliwe sposoby z tymi wariantami próbował koleś i nic.
Załączniki
fjfyjhjnjhj.jpg
fjfyjhjnjhj.jpg (215.34 KiB) Przeglądane 12196 razy
mordownia
Kierowca

Postprzez umek19 » 13 wrz 2016, o 02:01

P0602-blad w programowaniu modulu sterujacego lub
niezaprogramowany numer identyfikacyjny pojazdu lub
wariant konfiguracji niezaprogramowany
lub sterownik do sprawdzenia- jeśli dokładał halogeny to był obok niego
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Postprzez mordownia » 24 wrz 2016, o 16:35

Witam. Problem sie rozwiazal . check sam zgasl po przejechaniu 1000km. wyswietlalo jeszcze blad po podpieciu pod kompa ale juz nie byl staly i dalo rade go skasowac i wszystko gra.
mordownia
Kierowca

Poprzednia strona

Powrót do Napęd, silniki benzynowe i LPG