przez Łukasz85 » 4 wrz 2016, o 09:06
Nie bardzo mi się widzi mieć dwa kluczyki, chciałbym mieć to wszystko jak w oryginale czyli chciałbym spróbować naprawić ten zamek. Może ma ktoś jakiś rozebrany zamek i mógłby podesłać zdjęcia jak to wszystko powinno wyglądać. Obszukałem się wczoraj czegokolwiek na temat zamków, bębenków do astry H i nic, kompletnie nic nie znalazłem. A co do ASO to nie wiesz ile może coś takiego kosztować. Powiem jeszcze że wczoraj próbowałem ruszać i psikać WD40 i nic. Rozebrałem ten zamek. Dostałem się do bębenka ale wygląda to tak jak by ten bębenek był celowo unieruchomiony w obudowie przez taki mały okrągły bolec. Po rozebraniu zamka miałem miałem 7 elementów tj plastik, obudowę znaczy się korpus, w/w okrągły bolec, bębenek, taki mały klin w korpusie powstrzymujący wsunięciu się bębenka do środka oraz dwa elementy na końcu bębenka ( płytka oraz końcowy element z klinem w kształcie małej rurki). I właśnie o to chodzi ze po rozłożeniu tego wszystkiego na w/w części składowe ten bębenek nie ma prawa się obrócić w obudowie przez ten mały bolec. Stąd nie wiem czy tak ma być czy nie. Dodatkowo w tym korpusie jest taka mała gumowa poduszeczka. Schemat wygląda mniej więcej następująco: KORPUS>PODUSZECZKA>BOLEC>BĘBENEK