Witam wszystkich ,jestem nowy nie rejestrowałem się na forum opla aż do dziś.Zostałem zmuszony przez moją asterkę.Miałem takie same objawy jak wy panowie czyli wypadanie zapłonu,wtedy postanowiłem wejść na forum i czytać wszystkie wasze wpisy a nuż może komuś się udało to naprawić. Przepraszam że tak się rozpisuję ale pisze od początku. Miałem taki sam problem jak wy Panowie wypadanie zapłonu na wszystkich cylindrach raz 1 drugi raz 2 itd błędy
030100
030200
030300
030400
031400
300000
Każdy wie o co chodzi,,zaprowadziłem opla do znajomego mechanika z miejsca mi powiedział cewka,to jak cewka to i świece do wymiany(cewka delpfi wymieniona i 4 świece)na nowe błędy skasowane i było ok-do przejechania 150km kontrolka się zapaliła silnika i lipa to samo tylko co najlepsze nic się z nim nie działo poza świecącą się kontrolką metoda gaz-hamulec polecona przez mechanika wykazała te same błędy zaczął wymyślać to do wymiany to i tamto A co ja na EUR śpię za czołem czytać fora internetowe aż DLA ZAINTERESOWANYCH trafiłem na tą stronę( http://eltronic24.pl/oferta/naprawa-ste ... w/silnika/) tam soł wypisane objawy z jakimi się borykamy W naszych autach był montowany Sterownik HYBRYDOWY w Polskim tłumaczeniu szajs ..ten sterownik wprowadzał cały silnik w masę błędów .Zaprowadziłem opelka do elektromechanika powiedziałem co było wymieniane i podpowiedziałem mu z tym sterownikiem-wykręcił sterownik założył używkę i jak ręką odioł mój sterownik pojechał do regeneracji opelek odżył -----Jeśli komuś pomogłem to bardzo się ciesze pozdrawiam i na pewno tu wrócę