Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Niedziałający głośnik.

Moderatorzy: piotii, miranda

Niedziałający głośnik.

Postprzez RobertMTT » 18 maja 2016, o 09:39

Witam.
W mojej Asi H w wersji kombi mam pewien problem z tylnymi drzwiami po lewej stronie.
Konkretnie chodzi o dwie rzeczy, nie działa głośnik oraz oświetlenie kabiny nie reaguje po otwarciu drzwi.
Zdjąłem listwę pod którą kryją się kable, wyjąłem z drzwi wiązkę w celu sprawdzenia czy nie ma gdzieś np. popękanych kabli lecz nic takiego nie zauważyłem.
Chciałem ściągnąć boczek lecz nie wiem jak pozbyć się rączki/korby od opuszczania i podnoszenia szyby.
Proszę o radę.
RobertMTT
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Re: Niedziałający głośnik.

Postprzez szmic » 18 maja 2016, o 10:05

rączka ma spinkę z tyłu, którą trzeba wyciągnąć, co do przewodów to sprawdź dokładnie drzwi-słupek, czasami izolacja jest cała i nie widać uszkodzenia żyły
szmic
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ

Re: Niedziałający głośnik.

Postprzez umek19 » 23 maja 2016, o 01:00

napewno kabelki,zdejmij jeszcze raz ta osłone i pociagnij za kazdy kabelek ręka urwane wyjda z osłony a całe zostaną , od oświetlenia jest chyba brazowy i ten sam co do szyb elektrycznych jesli masz
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia