Witam. Astra H GTC 1.6 ZXEP
Tak przeglądałem forum i w sumie nic podobnego nie znalazłem. A więc od początku
Zaswieciła mi się kontrolka check engine, wizyta u mechanika podpięcie pod komputer diagnoza: zbyt uboga mieszanka. Mechanik mówił, że wszystkie parametry są w normnie, pogazował troche nic niepokojącego nie zauwazył. Diagnoza: może sonda lambda, może pompa paliwa. Skasował błąd, który wyskoczył po około 60km. Wizyta u kolejnego mechanika w zasadzie powiedział dokładnie to samo. Skasował błąd, zrobiłem około 300km i super myslę samo sie naprawiło ha ha ha. Po około 150km iw yłączeniu auta na 15 minut wsiadam odpalam błąd sie pojawił. Bład sie pojawił w niedziele, w poniedziałek po południu sam zniknął. Dzis byłem u zaufanego mechanika(nie wiedziałem, że ma komputer) podłączył no i ta sama diagnoza, wszystkie parametry w normie, nie wiedział za bardzo do czego sie przyczepic, stwierdził, że auto może dostaje jakies lewe powietrze. Pytanie do was, mieliscie cos podobnego? Jak sobie z tym poradziliscie? Pozdrawiam