Witam,
Klika dni temu kupiłem sobie Astrę z 2005r z silnikiem 1.7 CDTI 101KM. Kupiłem ją w okazyjnej cenie ale teraz to jest nie istotne;). Mam większy problem mianowicie nie działa w niej centralny zamek. Mam do niej jeden kluczyk wymieniłem w nim baterię i to nie pomogło próbowałem go "kodować" przez wsadzenie go stacyjki i ustawienie go w pozycji zapalonych kontrolek i odczekaniu ok.20s naciskałem przycisk zamykania drzwi - nic to nie dało. Po otworzeniu drzwi nie zaświeca się oświetlenie wnętrza ( kontrolka na panelu wskaźników zaświeca się czyli samochód widzi, że drzwi są otwarte) nie świeci również światło w bagażniku. Po przekręceniu kluczyka z zamku drzwi kierowcy zamykają się jedynie drzwi kierowcy. W przypadku kiedy siedzę w samochodzie i wszystkie drzwi są zamknięte i nacisnę ka środkowej konsoli przycisk odpowiedzialny za zaryglowanie drzwi to drzwi się ryglują. NIE WIEM JAK ZAMKNĄĆ samochód. Proszę o radę jak go zamknąć i w jaki sposób naprawić tą usterkę i czy to jest kosztowne? W razie czego prszę o przeniesienie tego posta w odpowiednie miejsce przed moderatorów. Pozdrawiam i liczę na Was moi drodzy.