Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Pomocy!!! LPG do z20 ler

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem benzynowym i LPG.

Moderator: piotii

Pomocy!!! LPG do z20 ler

Postprzez bastek87 » 29 lut 2016, o 23:57

Witam
Potrzebuje porady. Chce zakupić astre 3 cabrio z silnikiem 2.0 200KM (z20 ler) Nie ukrywam ze chce go zagazować z racji tego ze nie stać mnie na lanie benzyny do baku auta które pali 13 l / 100 km. A jeśli ktoś by się dziwil po co chce taka pojemność skoro mnie nie stać to już od razu mowie ze cabriolet jest dużo cięższy od zyklego sedana czy innej wersji z racji tego ze ma wzmacniana konstrukcje i żeby to auto w miare się zbieralo na drodze to musi mieć więcej mocy. Uparlem się na ta wersje bo podoba mi się jak żadne inne autko i czekałem rok czasu na dobra oferte az w końcu się doczekałem tylko ze wyniknal poważny problem.
Zadzwonilem do firmy montującej inst. Stag i oni mi powiedzieli ze nie zaloza gazu do tej wersji silnikowej ( jak i do 170 KM z20 lel czy 1.8 140 18xer) po czym facet mi dodał ze chyba ze wymienie gniazda zaworow na twarde to wtedy to powinno jezdzic chociaż nie daje mi gwarancji ze silnik nie padnie po 10 tys . Obdzwonilem także inne firmy. W brc powiedzieli mi ze bez problemu będzie jezdzic w inst za 3 300 - 4 200 zl max ( w zaleznosci co tam będzie trzeba zrobić) i nie widzi zadnych przeciwskazan do tego silnika. Inna firma specjalizujaca się w Stag-u tez stwierdzila ze nie ma przeciwskazan chociaż jak powiedziałem facetowi jak mi to przedstawil inny to sam już nie był pewny i stwierdził ze możliwe ze o czyms nie wie. Poradzcie mi cos, bo mam swietna oferte a nie chce się wpakować później w bloto. Czy ktoś z was ma albo zna kogos kto ma zagazowany silnik z20 ler i zrobil na nim powiedzmy chociaż 60 000 albo i nawet 100 000 km? Czy jeżeli tak to czy wymienialiście gniazda zaworow na twarde w nim przed gazowaniem? I jaka ins wsadzaliscie do niego? Prosze was o pomoc, bo naprawdę chce mieć to autko, czekam na nie już tyle ze już teraz nie chce rezygnować z niego. Pozdrawiam
bastek87
Nauka jazdy

Re: Pomocy!!! LPG do z20 ler

Postprzez bastek87 » 4 mar 2016, o 00:22

Nikt nie potrafi mi tutaj doradzić w tej kwesti?
bastek87
Nauka jazdy

Re: Pomocy!!! LPG do z20 ler

Postprzez slaweq_03 » 21 paź 2016, o 09:01

Witam. Dwa tygodnie temu kupiłem Astrę H 2.0T 170KM z instalacja gazową KME Nevo KIT 4 Cyl SFZ6 Turbo Hana. Gaz zamontowany 17.07.2014 według faktury przy przebiegu 168tys. Na dzien dzisiejszy jest to przebieg 236tys. Posiadam faktury co było wymienione w tym czasie. Ostatnio na włączonym przycisku SPORT i dynamicznym wyprzedzaniu zaświeciła się kontrolka CHECK ENGINE. Błąd jaki wyskoczył to po130. Po wykasowaniu jak na razie wszystko jest ok. ;)
slaweq_03
Nauka jazdy

Silnik: 2.0T Z20LEL

Powrót do Napęd, silniki benzynowe i LPG