Opel Astra III


Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Problem z podłączeniem radia 1din

Moderator: piotii

Problem z podłączeniem radia 1din

Postprzez pixel2525 » 8 lip 2021, o 12:17

Witam chciałbym się dowiedzieć ponieważ mam problem z podłączeniem radia 1 din Vordon AC-5201 .
Wszystkie przejściówki posiadam tylko nie wiem jak to podłączyć. Oryginalne radio to CD 30 mp3 blaupunkt. Czarny kabelek wiadomo do miejsca gdzie było GND (z oryginalnej wtyczki brązowy kabel) i teraz nie wiem bo mam żółty i czerwony kabelek z radia a w wtyczce Opla jest tylko jeden czerwony w miejscu +12v. Podłączyłem wszystko tak jak było ustawione ale radio nie działa w ogóle ( czerwony kabelek luzem jest ) a żółty podłączony +12v
Załączniki
B19DD617-8D38-47CA-AF56-888213A396CA.jpeg
B19DD617-8D38-47CA-AF56-888213A396CA.jpeg (142.82 KiB) Przeglądane 6956 razy
DBDD05B1-5C49-4B52-BBA1-52861ED203F4.jpeg
DBDD05B1-5C49-4B52-BBA1-52861ED203F4.jpeg (179.18 KiB) Przeglądane 6956 razy
615485AD-0EA6-4C82-89C0-C550DFA046AD.jpeg
615485AD-0EA6-4C82-89C0-C550DFA046AD.jpeg (255.35 KiB) Przeglądane 6956 razy
pixel2525
Nauka jazdy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 8 lip 2021, o 12:08
Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Re: Problem z podłączeniem radia 1din

Postprzez soltys_viara » 9 lip 2021, o 20:06

Czerwony to zasilanie radia po zapłonie +12V, żółty podtrzymanie pamięci +12V. Opisane przecież masz na tabliczce znamionowej radia.
soltys_viara
Klubowicz
 
Posty: 138
Dołączył(a): 2 kwi 2019, o 06:33
Silnik: 1.4 Z14XEP

Re: Problem z podłączeniem radia 1din

Postprzez pixel2525 » 10 lip 2021, o 17:46

Podłączyłem wszystko działa ok ale lewy tylny głośnik nie gra
pixel2525
Nauka jazdy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 8 lip 2021, o 12:08
Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Re: Problem z podłączeniem radia 1din

Postprzez soltys_viara » 10 lip 2021, o 20:30

a wcześniej grał?
soltys_viara
Klubowicz
 
Posty: 138
Dołączył(a): 2 kwi 2019, o 06:33
Silnik: 1.4 Z14XEP

Re: Problem z podłączeniem radia 1din

Postprzez pixel2525 » 10 lip 2021, o 20:37

Tak wszystko grało normalnie. Sprawdzałem kabelki wszystkie są podłączone (zielony i czarno zielony odpowiedzialny za lewy tył)
Spróbuje jeszcze podłączyć oryginalne radio czy będzie grał głośnik czy nie
pixel2525
Nauka jazdy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 8 lip 2021, o 12:08
Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Re: Problem z podłączeniem radia 1din

Postprzez pixel2525 » 13 lip 2021, o 16:21

Podłączyłem stare radio i faktycznie lewy tył nie gra również na oryginalnym radiu…
pixel2525
Nauka jazdy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 8 lip 2021, o 12:08
Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Re: Problem z podłączeniem radia 1din

Postprzez soltys_viara » 13 lip 2021, o 17:04

Więc albo głośnik albo wiązka się gdzieś przetarła.
soltys_viara
Klubowicz
 
Posty: 138
Dołączył(a): 2 kwi 2019, o 06:33
Silnik: 1.4 Z14XEP


Powrót do Pozostałe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 40 gości

stat4u