Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

autoalarm i centralny zamek

Moderatorzy: piotii, miranda

autoalarm i centralny zamek

Postprzez Krakus » 24 lut 2013, o 14:54

Witam !!! Mam Astrę 1.7 CDTI 100 KM z 2004r i dzisiaj wystąpił problem z centralnym zamkiem i alarmem. Zaznaczam że centralny zamek i alarm jest fabryczny bez żadnych przeróbek bateria wymieniona na nową bez efektu. Po wyjściu z auta naciskam na pilota "zamykanie" a tu centralny się nie zamyka ale alarm się uzbraja z tym że po 10 sek autko "wyje" przy zamkniętych drzwiach i klapach. Naciskam na pilota "otwieranie" i alarm się wyłącza. Po kilku takich samych próbach dałem temu spokój. Następnie odpiąłem klemę na jakieś 2 minuty, zakręciłem i o dziwo centralny dał się zamknąć z pilota ale alarm po ok 10 sek zaczyna "wyć". Wyłączyłem alarm z pilota, włączyłem ponownie i efekt ten sam, tzn zamyka ale wyje. Po zapaleniu silnika i wyłączeniu wszystko wraca do do sytuacji opisanej na początku tzn centralny nie odpowiada na zamykanie z pilota, alarm się uzbraja ale wyje po 10 sek. Proszę o jakąś podpowiedź, acha błędów elektrycznych metodą gaz=hamulec nie wykazuje. Najgorsze w tym że nie da się zamknąć auta.
Krakus
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia