Witam,
mam pewien problem z czujnikami parkowania. Otóż kilka dni temu cofając nagle zapaliła mi się kontrola z "P" podczas cofania i tak już zostało. Znaczy czujniki nie działają, a "P" zaświeca się zawsze. No prawie zawsze, bo bywały momenty, że po włączeniu wstecznego "P" się nie zapalało przez chwilę, ale czujniki też w tym czasie nie działały. Czujniki same w sobie są dobre, gdyż wibrują pod palcem, za to po podłączeniu komputera wyszedł błąd B0952, co po wyszukaniu oznacza: "Loudspeaker Circuit High Voltage C006" lub "Loudspeaker Circuit Open or Low Voltage C-006".
Byłem z moim problemem u mechanika, który się specjalizuje w Oplach i po diagnozie stwierdził, że jest uszkodzony moduł parktronika i jego wymiana powinna przynieść rozwiązanie.
Niestety zakup modułu nie przyniósł poprawy sytuacji i czujniki nadal nie działają. Znaczy system, bo one same po włączeniu wstecznego są sprawne. Stąd moje wątpliwości w poprawność diagnozy tego mechanika, który obstawia z całą stanowczością owy moduł, a nie próbował zdiagnozować rzeczonego głośnika... Za to gość, od którego kupowałem moduł, sugerował sprawdzić jeszcze jakiś inny, bo jego mógł się okazać felerny, chociaż deklarowany jako sprawny.
Już sam nie wiem co robić. Może ktoś już przerabiał podobny problem? jakieś wskazówki, porady? A może jakiś namiar do dobrego elektryka co się zna na Oplach z Wrocławia lub okolicy?
Pozdrawiam