Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Nowe radio

Moderatorzy: piotii, miranda

Nowe radio

Postprzez ravo95 » 11 paź 2013, o 17:45

Witam jestem zielony w tym temacie a mój problem brzmi następująco. Gdy jadę i radio się trzęsie odtwarzacz zacina się i nie da się w ogóle słuchać muzyki, zapewne jest to wina lasera.
Doszedłem do wniosku ze nie ma sensu go naprawiać tylko kupić nowe radio na allegro.
Słyszałem ze radio musi być wylogowane ale nie wiem o co chodzi z tym wylogowywaniem i logowaniem czy mogę zrobić to własnoręcznie w domu czy muszę podjeżdżać na jakiś serwis aby zrobili to tam komputerowo
czy wystarczy podłączyć je i gra.
Czy moglibyście opisać mi co robić? Krok po kroku?
Czy muszę mieć jakieś kody do radia i ekranu?
Jakie radio kupić na allegro wylogowane czy zalogowane?
Jeżeli kupię wylogowane radio to wystarczy je podłączyć?
ravo95
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR

Re: Nowe radio

Postprzez mateusz » 11 paź 2013, o 19:11

radio musi byc wylogowany (kupione) i twoje tez musi byc wylogowane z Twojego kompa w aucie po to zeby nowe mozna zalogowac. nalezy to zrobic u elektromechanika ktory ma tech2 lub opcoma.
mateusz
Weteran

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Re: Nowe radio

Postprzez drahe » 11 paź 2013, o 20:36

Jak kupisz okazyjnie nie wylogowane to ja mogę pomóc je rozkodować.Tylko radyjko trzeba do mnie wysłać.Do całej operacji wymiany radia potrzebujesz kod pin z "car passa"
drahe
Weteran

Silnik: 1.8 Z18XE

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia