Moderatorzy: piotii, miranda
przez Kamil 1.4 » 3 paź 2016, o 18:25
Witam forumowiczów.
Nie znalazłem tematów związanych z moim problemem więc zacznę nowy. Pacjent Astra H 1.4 Z14XEP LPG. Chodzi o to że gdy wskazówka jest na kresce pokazującej 1/4 baku podczas jazdy na LPG wskazówka paliwa na odcinku ok 30km potrafi spaść prawie do zera, rezerwa miga. Po ponownym odpaleniu wskazówka znów jest na 1/4 i znów spada. W ostatnim czasie stało się tak 3 razy. Muszę zakręcić dopływ gazu i sprawdzić czy nie zalewa kolektora bo rano po nocy postoju jest coś nie tak na pb (silnik się dusi po dodaniu gazu, obroty falują) zanim się przełączy na gaz i dlatego chcę wiedzieć ile mam paliwa w baku. Mam nadzieję że ktoś zrozumie o co mi chodzi i pomoże Pozdrawiam
-
Kamil 1.4
- Nauka jazdy
-
- Silnik: 1.4 Z14XEP
przez sparspar » 3 paź 2016, o 19:32
Witam
Masz problem z czujnikiem poziomu paliwa w baku. Dlatego musisz jechać do elektryka, potrzebny do tego jest komputer.
A przy okazji " Sprawdź błędy - metoda ręczna "gaz-hamulec"
Jak to zrobić?, Opis na linku poniżej
http://astra-3.pl/porada-astra-h-sprawd ... hamulec#up
Pozdrawiam
Zakładając swój wątek sprecyzujcie problem bo nikt nie czyta w myślach i nie wie jakie błędy Wam wyskakują.A potem starajcie się ukończyć każdy rozpoczęty wątek.
-
sparspar
- Moderator
-
- Silnik: 1.8 Z18XE
-
przez Kamil 1.4 » 3 paź 2016, o 19:54
Dziękuję za odp Sprawdzałem tą metodą i nic nie wykazało.
A czy nie ma możliwości żeby samemu coś pokombinować z tym czujnikiem? Czy lepiej od razu jechać do elektryka?
-
Kamil 1.4
- Nauka jazdy
-
- Silnik: 1.4 Z14XEP
Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia