Witam wszystkich
Wczoraj podjąłem próbę przywrócenia do życia mojej klimatyzacji po sprawdzeniu szczelności i napełnieniu czynnika okazało się ze sprężarka nie pracuje grzebiąc po forum i wizycie u znajomego elektryka  okazało się ze mam sprężarkę ze sprzęgłem a powinienem mieć bez sprzęgła. Skutkiem czego było zbyt małe napiecie dochodzące z panelu klimatronika. Problem rozwiązałem puszczając napięcie 12v na sprężarkę wraz z przełącznikiem on/off i przekaznikiem podłączonym do stacyjki. I tu moje pytanie czy wymiana samej sprężarki na właściwą rozwiąże problem ? czy może mi jeszcze czegoś brakować? a prościej czy jak wyjmę tą speżarkę zamontuję właściwą i podepnę kostkę wszystko będzie ok? z góry dziękuje za pomoc i ewentualną ścieżkę....

Jeżeli sprężarka jest sprawna nie musisz jej wymieniać.W dosyć prosty sposób można zmienić jej sterowanie na sprzęgłową.Jak znajdę chwilę czasu to podeślę Ci niezbędne materiały dydaktyczne
 Jeżeli sprężarka jest sprawna nie musisz jej wymieniać.W dosyć prosty sposób można zmienić jej sterowanie na sprzęgłową.Jak znajdę chwilę czasu to podeślę Ci niezbędne materiały dydaktyczne   )
 )