Opel Astra III


Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Interfejs diagnostyczny ???

Interfejs diagnostyczny ???

Postprzez Rex53 » 16 lip 2018, o 20:37

Czy warto zakupić Interfejs diagnostyczny do Astry H typu ICAR2 Bluetooth ELM 327 OBD II V gate PL, za około 100 zł ???
Rex53
Nauka jazdy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 6 maja 2018, o 21:07
Silnik: 1.4 Z14XEP

Re: Interfejs diagnostyczny ???

Postprzez Patrykus » 16 lip 2018, o 21:16

nie warto - zabawka, poza tym mini elm327 BT który działa tak samo jak icar kupisz za ~30zł
Patrykus
Weteran
 
Posty: 522
Dołączył(a): 14 wrz 2016, o 13:23
Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR

Re: Interfejs diagnostyczny ???

Postprzez Rex53 » 18 lip 2018, o 17:42

Dzięki , Patrykus za szybką poradę !!!
Rex53
Nauka jazdy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 6 maja 2018, o 21:07
Silnik: 1.4 Z14XEP

Re: Interfejs diagnostyczny ???

Postprzez topiq » 2 sie 2018, o 15:51

Panowie a co do ELM 327 mini BT byście polecili na androida? Wypróbowałem kilka różnych apek ale straszna słabizna. Nie znajdują żadnych błędów, które znalazł ScanMyOpelCAN, ale ta apka jest dopiero jako beta i nie kasuje błędów ani inspekcji.
Avatar użytkownika
topiq
Starszy klubowicz
 
Posty: 459
Dołączył(a): 30 lip 2018, o 22:38
Lokalizacja: Puławy
Silnik: 1.8 Z18XE

Re: Interfejs diagnostyczny ???

Postprzez Patrykus » 2 sie 2018, o 19:58

np. SDPROG, Torgue, Piston, Autodiagnoza, ScanMyopel Lite, Opel DTC Reader + dwie apki do kontroli filtra DPF, wybór spory
Patrykus
Weteran
 
Posty: 522
Dołączył(a): 14 wrz 2016, o 13:23
Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR

Re: Interfejs diagnostyczny ???

Postprzez topiq » 3 sie 2018, o 11:58

Testowałem prawie wszystkie, ScanMyOpel Lite jest raczej do starszych bez CAN, bo mam pełną wersję i nie ma tam wyboru Astry H. Piston, Torque działa na pół gwizdka, błędów nie pokazują. Jedyny program, który pokazuje wszystkie błędy to właśnie ScanMyOpelCAN ale wersja beta tylko odczytuje :/ No nic, może uda mi się uruchomić op-coma.
Avatar użytkownika
topiq
Starszy klubowicz
 
Posty: 459
Dołączył(a): 30 lip 2018, o 22:38
Lokalizacja: Puławy
Silnik: 1.8 Z18XE

Re: Interfejs diagnostyczny ???

Postprzez Patrykus » 3 sie 2018, o 16:32

z wymienionych powyżej ,najczęściej używam SDPROG i Torgue , nigdy nie miałem problemów z odczytem lub kasowaniem błędów , niestety trzeba ten interfejsik traktować z przymrużeniem oka, opka nie zastąpi
Patrykus
Weteran
 
Posty: 522
Dołączył(a): 14 wrz 2016, o 13:23
Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR


Powrót do Manuale i literatura - czyli zrób to sam

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

stat4u