Strona 4 z 5

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

PostNapisane: 17 paź 2019, o 20:42
przez halfboy
Super, gratulacje :) jeszcze jedno pytanie - jaki system operacyjny masz? Bo na windows 10 nie mogę zainstalować sterowników do kabla ...

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

PostNapisane: 17 paź 2019, o 20:48
przez Patrykus
wyłącz cyfrowy podpis sterownika i będzie możliwość zainstalowania sterowników na win10

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

PostNapisane: 18 paź 2019, o 06:55
przez soltys_viara
Aktywację robiłem na win 7 programem VAUXCOM

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

PostNapisane: 23 paź 2019, o 16:20
przez halfboy
Patrykus napisał(a):wyłącz cyfrowy podpis sterownika i będzie możliwość zainstalowania sterowników na win10


Czy możesz podpowiedzieć jak to zrobić? Skorzystałem z takiej komendy w linii komend (jako admin):
Kod: Zaznacz cały
bcdedit.exe /set nointegritychecks on

system zwrócił informację że się udało. Wszedłem w manager urządzeń, następnie w mój op-com, wybrałem folder ze sterownikami jednak dostałem komunikat:

Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (62.08 KiB) Przeglądane 9162 razy


nie jestem w stanie go zainstalować. Nie wiem co robię źle, na co dzień nie korzystam z windowsa

Pozdrawiam!

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

PostNapisane: 23 paź 2019, o 20:42
przez Patrykus
tak to nic nie zrobisz, tu jest jeden z poradników wyłączenia, jest tego więcej na youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ej4E94cRa6Q

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

PostNapisane: 24 paź 2019, o 07:19
przez halfboy
Udało się. Sterowniki się zainstalowały, aktywowałem komputer pokładowy z indexem 009 ICE. Pod przyciskiem "BC" mam teraz "miernik", "BC1" oraz "BC2" a w nich ikonki wskazujące na spalanie. Jeszcze nie jeździłem ani nie tankowałem autka więc nie mam tam żadnych danych, w piątek będę jechał dłuższą trasę to sprawdzę jak to się zachowuje. Co prawda szkoda, że nie ma tego na głównym wyświetlaczu (druga zakładka na głównym ekranie nadal jest "pusta") ale trudno, w "BC" też może być.

Pozdrawiam

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

PostNapisane: 24 paź 2019, o 13:34
przez soltys_viara
u mnie na wyświetlaczu nie ma zakładek, informacje o zasięgu, średnim i chwilowym spalaniu wyświetlane są pod informacją o stacji radiowej, Pod przyciskiem BC mam też to samo co Ty.

Widziałem gdzieś na jakimś forum problem taki jak Twój z zakładkami ale nie wiem czy był rozwiązany. Nie mam zakładek to się nie wczytywałem. Jaki masz wyświetlacz? Sprawdzałeś czy z przycisków na kierownicy też działa BC.

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

PostNapisane: 24 paź 2019, o 14:41
przez Patrykus
jakie zakładki , zdjęcie proszę i typ wyświetlacza ;)

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

PostNapisane: 24 paź 2019, o 15:50
przez halfboy
IMG_20191024_162633.jpg
IMG_20191024_162633.jpg (133.9 KiB) Przeglądane 9131 razy

Oto zakładki, jest tylko zakładka z Muzyką. A mój BC po zatankowaniu do pełna wygląda tak:

IMG_20191024_162620_20191024164615944_20191024164715497_20191024164747464.jpg
IMG_20191024_162620_20191024164615944_20191024164715497_20191024164747464.jpg (236.38 KiB) Przeglądane 9131 razy


Trochę głupoty pokazuje ale przejechałem nim może z kilometr od zatankowania, jutro przejadę 150km to zobaczę co wskazuje.

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

PostNapisane: 24 paź 2019, o 15:56
przez Patrykus
Faktycznie jest pusta zakładka, jak będzie taka AH do zrobienia to przyjrzę się o co biega