Witam. Otóż mam takie pytanie, pacjent Astra H 1.6 Z16XER.
Zakupiłem ostatnio stacje multimedialną i włożyłem ją zamiast fabrycznego radia- co za tym idzie straciłem możliwość wejścia w trym serwisowy.
Dokupiłem taki interfejs diagnostyczny do wejścia OBD co się łączy z apka na telefonie. Wszystko super, błędów nie pokazuje. Zainteresowałem się temperaturą silnika gdyż metodą na "pedałowanie" wyskakuje błąd ECN 059761.
Tematów o tym błędzie jest multum.. No ale chciałem stestować więc przyglądałem sie temp. silnika przy jeździe do pracy ( 7km ) kiedy temp zacznie spadac. dojechałem do pracy no i na biegu jałowym "dogrzewałem silnik" - apka pokazuje 97/8 stopni i zaczyna spadać. I teraz pytanie czy termostat jest do wymiany? Bo w opisach termostatów pokazuje temp otawrcia 105 stopni.
Nie wiem w co teraz uderzyc- bo jakiś czas temu obudowa termostatu była zmieniana w warsztacie i pare innych pierdółek typu uszczelki. Ogólnie z samochodem się nic nie dzieje tylko zastanawia mnie ten błąd- jako jedyny wyskakuje a przy tej aplikacji Car Scanner nie pokazuje żadnego. I czy lepiej się tym zainteresować i poszukać jakiegoś nowego termostatu( jeżeli tak to jakiej firmy) i wymienić czy olać temat?
Czy może poszukać kogoś z op-comem koło siebie może on więcej pokaże?
Pozdrawiam