Witam, Jak każda astra, moja również po odpaleniu delikatnie podbija obroty i zaraz spadają, aczkolwiek już dwa razy podbiło ich trochę więcej, wydaje mi się że do ok 1,5k, może z małych hakiem, później spadały do 1k i cały czas się świeciła w/w kontrolka, auto nie dawało w sumie więcej objawów. Metodą gaz hamulec wyszły błędy P0597 i P1614. Ktoś może wie co to może zwiastować?
Przyłączam sie do pytania, pojawił mi sie taki sam dziś problem, z tym ze kontrolka włączyła sie i swieci sie non stop , przejechałem na niej prawie 50 km i wlaczyl mi sie chyba "wiatrak" chłodzenie silnika . Pomocy co dalej... ?
emma napisał(a):A jak to zrobić? Metoda gaz, hamulec?
Wsiadasz do auta naciskasz hamulec i gaz do oporu i włączasz zapłon, bez odpalania. Czekasz i patrzysz na wyświetlacz kilometrów czy nie wyskakują jakieś błędy.
P0597- zwiastuje wymianę termostatu... P1614 -być może skonczy się na wymianie CIM, ale najpierw zajmij się termostatem. Jeżeli silnik będzie sprawiał kłopoty i zacznie wiecej palic... Pozdrawiam
Zakładając swój wątek sprecyzujcie problem bo nikt nie czyta w myślach i nie wie jakie błędy Wam wyskakują.A potem starajcie się ukończyć każdy rozpoczęty wątek.